Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Česká stáj I.S.R. znovu na bodech

Česká stáj I.S.R. znovu na bodech

ADAC GT Masters v Mostě

Vůbec poprvé zavítal renomovaný seriál ADAC GT Masters na mostecký autodrom. Za krásného počasí si palmu vítězství odnesly posádky s vozy Audi a Mercedes. V neděli se pěkným umístěním blýskli také Filip Salaquarda a Frank Stippler, reprezentující pražskou stáj I.S.R.

V sobotu byli nejrychlejší trochu překvapivě Jeffrey Schmidt a Stefan Mücke (Mücke Motorsport, Audi R8 LMS), pro které to znamenalo premiérové prvenství v šampionátu. Druhá příčka patřila Marvinu Kirchhöferovi a Danielu Keilwitzovi (Callaway Competition, Corvette C7 GT3-R). Jako třetí projeli pod šachovnicí Robert Renauer a Mathieu Jaminet (Herberth Motorsport, Porsche 911 GT3 R).

Rüžové audi Schmidta a Mückeho a v pozadí typická mostecká panorama

Schmidt se dostal do čela okamžitě po startu a vybudoval si menší náskok. Ve druhé zatáčce došlo k hromadné kolizi a na trať byl vyslán safety car. Záhy bohužel odstoupila i česká ekipa. I po stažení zpomalovacího vozu si čtyřiadvacetiletý Schmidt držel pronásledovatele na distanc a po vystřídání Mücke odstup ještě zvýšil.

Pořadí: 1. Mücke – Schmidt (Audi R8 LMS), 2. Keilwitz – Kirchhöfer (Corvette C7 GT3), 3. Jaminet – Renauer (Porsche 911 GT3 R), 4. Buhk – Dontje (Mercedes-AMG GT3), 5. Klingmann – Zöchling (BMW M6 GT3).

Odveta se stala kořistí Markuse Pommera a Maximiliana Götze (HTP Motorsport, Mercedes-AMG GT3). Dvojice na druhém a třetím místě byly však totožné s předchozím kláním. Také průběh byl víceméně identický. Z pole position vyjíždějící Götz se okamžitě utrhl a v krátké době měl už k dobru pět sekund. O tento polštář sice jeho parťák Pommer z části přišel, i tak to ale bohatě stačilo k triumfu. Renauer s Jaminetem se na pódium dostali kvůli minele dua Buhk – Dontje, jejíž mercedes opustil boxové stání ještě před uplynutím předepsané minimální doby pro zastávku.

V neděli nenašli přemožitele Pommer a Götz

Stippler předával černé audi Salaquardovi na šesté příčce, ten po výpadku jednoho ze soupeřů postoupil ještě o stupínek výše.

Pořadí: 1. Pommer – Götz (Mercedes-AMG GT3), 2. Kirchhöfer – Keilwitz (Corvette C7 GT3), 3. Renauer – Jaminet (Porsche 911 GT3 R), 4. Schwager – Ludwig (Ferrari 488 GT3), 5. Salaquarda – Stippler (Audi R8 LMS).

Průběžný stav: 1. Renauer – Jaminet 52, 2. Pommer – Götz 37, 3. Kirchhöfer – Keilwitz 36...14. Salaquarda – Stippler 16.