Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bude se v roce 2019 předjíždět snadněji?

Bude se v roce 2019 předjíždět snadněji?

Komise pro F1 překvapivě schválila úpravu předpisů

Velice překvapivě schválila Komise pro formuli 1 soubor opatření, která mají od příští sezony usnadnit předjíždění. Návrh úpravy reglementu, připravený odborníky v čele s bývalým technickým ředitelem Williamsu Patem Symondsem, přitom předtím neuspěl jak v Technické Pracovní skupině (TWG), tak ve Strategické skupině.

Podle neoficiálních informací se pro vyjádřily, vedle FIA, FOM, promotéra a zástupce sponzorů, také týmy Mercedes, Toro Rosso, Sauber a Williams. V opozici setrvaly Ferrari, Red Bull, Toro Rosso, Renault, McLaren a Haas. Věc nyní podléhá schválení Světovou radou motoristického sportu FIA. Jde zpravidla o formální záležitost, předpokládá se ovšem, že v tomto případě by se Ferrari mohlo ještě pokusit kalit vodu.

Pokud se už nic nezmění, představí se napřesrok monoposty se zvětšenými pohyblivými ploškami na zadním křídle, což by mělo posílit efekt DRS. Zakázána budou křidélka na předních brzdách. Přední křídla se zjednoduší, aby se omezilo působení znečištěného vzduchu (Dirty Air) na vůz jedoucí v závěsu. Naopak neprošly podněty na změny v konstrukci bočnic.