Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez jel každé kolo jak o život

Pérez jel každé kolo jak o život

Force India: Klíčové bude hospodaření s pneumatikami

Jako den a noc se lišily pocity obou pilotů stále ještě indické stáje. Zatímco Sergio Pérez se dostal do elitní desítky, Esteban Ocon ztroskotal nečekaně už na začátku.

Vypadnout hned v první části, to člověku nepřidá,“ povzdechl si Ocon (16. místo), který se před velkou cenou trochu nešťastně dostal do řečí v souvislosti s podpisem nové Hamiltonovy smlouvy. „Ale dneska jsem v kvalifikaci zkrátka udělal chybičku, a to mě stálo příležitost pokračovat v druhé části. Nepodařilo se mi, abych měl z auta správný pocit, a nedokázali jsme ho nastavit tak, jak jsem chtěl. Déšť ve třetím volném tréninku mi dost uškodil, protože jsem jednu seanci zmeškal už včera. Nemohli jsme s tím nic dělat, ale znamenalo to, že jsme šli do kvalifikace tak trochu naslepo. Myslím, že Sergio ukázal, čeho je tady náš vůz schopen, a věřím, že v závodě budeme mít vysokou rychlost. Boj uprostřed závodního pole bude jako vždycky vyrovnaný, ale na téhle trati se dá dobře předjíždět a podle mě se dokážeme protlačit na body.

 

Estebanu Oconovi kvalifikace vůbec nevyšla

 

S naším dnešním výkonem jsem spokojený. Podle mě tým udělal výbornou práci, zvlášť když se vezme v úvahu, že jsme kvůli dešti přišli o třetí trénink,“ spokojeně konstatoval Pérez (10. místo). „Kvalifikace nebyla snadná a do druhé části jsem se dostal jen tak tak. Musel jsem jet každé kolo s tím, že se bude započítávat. Desátá pozice na startu je pro začátek dobrá, ale počítám, že zítra bude mnohem větší teplo. Proto to bude něco úplně jiného a velmi důležité bude zacházení s pneumatikami. Určitě budeme usilovat o body a snad porazíme několik aut před sebou.“