Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Uralkali se Force Indie stále nevzdává

Uralkali se Force Indie stále nevzdává

Soudní proces se uskuteční v příštím roce

Vypadalo to, že tahanice o zkrachovalou stáj Force India už dávno skončila vítězstvím Lawrencea Strolla a jeho společníků. Odmrštěný zájemce sice podal žalobu, jenže potom nastalo dlouhé ticho.

Pro osvěžení paměti. Když se Force India pod vedením trestně stíhaného Vidžaje Mallyi loni v létě ocitla na konci s dechem, vynořilo se hned několik kandidátů, kteří o ni projevili zájem. Seriózně ovšem vypadaly jen dvě firmy.

Bylo to konsorcium investorů Racing Point, které dal dohromady již vzpomenutý Stroll, a dále ruský koncern Uralkali. Vlastníkem tohoto gigantu je Dmitrij Mazepin, jehož syn zastával ve Force Indii post testovacího jezdce (a v současnosti s pramalým úspěchem bojuje ve F2). 

Logo Uralkali se v současnosti objevuje ve F2 na vozech týmu ART, za který závodí Nikita Mazepin

Insolvenční správce, společnost FRP Advisory, kývl na projekt Racing Pointu. Mazepinovi seniorovi se to ani za mák nelíbilo a pohrozil právními kroky.

Ty také skutečně učinil. V září 2018 zažaloval FRP Advisory. Žaloba se opírá o tři body. Insolvenční správce podle ní neakceptoval nejvyšší nabídku ze strany Uralkali (mělo se údajně jednat o částku až 135 milionů eur), dále byla celá procedura plná chyb a netransparentní a konečně v důsledku toho nebyli věřitelé uspokojeni v maximální možné míře.

Nyní vyšlo najevo, že v prosinci loňského roku americký soud nařídil představitelům Racing Pointu, aby poskytli určité dokumenty. V těchto dnech také tribunál rozhodl, že důkazní materiál je možné předkládat do dubna 2020, samotný proces začne v říjnu 2020.