Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez Ocona nikdy moc nemusel

Pérez Ocona nikdy moc nemusel

Určitě měl i lepší týmové kolegy

Sergio Pérez prozradil, že s Estebanem Oconem se sice v posledních dvou letech jako týmoví kolegové často potkávali na trati (nejednou to skončilo karambolem), ale mimo ní si neměli co říct (třeba i kvůli těm karambolům). Soupeři na trati jsou sice zřídkakdy dobrými kamarády, ale tento vztah nebyl ani tak dobrý, jako s předchozím týmovým kolegou.

"Popravdě, nikdy to nebylo bůhvíco," řekl Pérez v jednom z rozhovorů o uplynulé sezoně. "Oba jsme profesionální jezdci, mimo okruhů jsme spolu moc času netrávili, takže to bylo takové povrchní. Mohu říci, že s týmovými kolegy, které jsem měl předtím, jsem vycházel lépe. Kupříkladu s Hülkenbergem.

Nikdy to není zcela jednoduché, protože jsme soutěživí. Někdy se vztahy náhle o dost zlepší, když už nejste týmovými kolegy, ale ani to není pravidlem. Někteří jezdci nedokážou oddělit závodění od toho, co se dělá mimo vůz. Každý je trochu jinačí."

A co si myslí o novém týmovém kolegovi Lanci Strollovi?

"Jako o jezdci toho o něm moc nemám co říct. Ve F1 je těžké říct něco o jezdci z jiného týmu. Výsledek je z 95 % zásluhou vozu a Williams měl letos problémy a velmi slabou sezonu. Ale ten kluk je evidentně talentovaný. Už byl na stupních vítězů, na mokru je vždy silný. A nyní přichází do týmu, kde máme nejlepší inženýry na světě. Bude v dobrých rukou."