Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez konečně oznámil, za koho bude závodit

Pérez konečně oznámil, za koho bude závodit

Jeho sponzoři se konečně dohodli s jedním z týmů F1.

Za poslední měsíce se o přestupu Sergia Péreze do Renaultu, Williamsu nebo Haasu napsalo mnoho kilometrů textu a jezdec, jeho šéf Otmar Szafnauer i majitel týmu Force India Vijay Mallya poskytli novinářům spoustu rozhovorů. A nakonec se nic nestalo. Pérez po Velké ceně Malajsie oznámil, že jeho sponzoři se dohodli s Force India a nic se nemění.

"Je mi potěšením oznámit, že v roce 2017 budu závodit za Sahara Force India, protože tým a moji podporovatelé dospěli k dohodě," píše v tiskové zprávě mexický jezdec. "S tímto týmem jsem šťastný a věřím, že ho čeká skvělá budoucnost. Vidím, jaký progres jsme za poslední roky dosáhli, a jsem si jistý, že máme potenciál posunout se ještě dál. Tým mě už dobře zná a stabilita je důležitá, hlavně když je na příští rok naplánována velká změna pravidel. Velmi se těším na zbytek sezony a na výzvu, kterou bude rok 2017.

Děkuji celému týmu za jeho důvěru a udělám všechno pro to, abych se mu odvděčil body, stupni vítězů a snad i vítězstvími. Také chci poděkovat našim mexickým partnerům, hlavně Telmexu a Telcelu, kteří mě začali podporovat, když jsem byl ještě chlapec. Nadále hrají důležitou roli v mém putování tímto sportem."

Pérez prostřednictvím sociálních médií poděkoval jiným týmům za jejich zájem o jeho služby. V týmu zůstává také Nico Hülkenberg, což znamená, že Force India bude mít čtvrtou sezonu po sobě stejnou jezdeckou dvojici. V roce 2014 Pérez a Hülkenberg vybojovali šesté místo Poháru konstruktérů, loni tento tým dostali na páté místo a letos je Force India 5 závodů před koncem sezony na čtvrtém místě s tříbodovým náskokem před Williamsem.