Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Force India již začala vyjednávat s Pérezem

Force India již začala vyjednávat s Pérezem

Není důvod odejít jinam než do Mercedesu nebo Ferrari.

Force India by si pro příští rok ráda ponechala nezměněnou jezdeckou dvojici. Mladý Esteban Ocon a zkušený Sergio Pérez sice mají své problémy, ale i přesto se z pohledu bodů ztratili z dohledu všech týmů středu pole. Indický tým bude potřebovat přesvědčit Péreze, aby podepsal novou smlouvu, jenže on už tak dlouho touží po návratu do velkého týmu a konečně i po boji o vítězné trofeje. Na stupních vítězů již stál sedmkrát, ale pocit vítězství v F1 ještě neokusil. Majitel týmu spoléhá na to, že vpředu jsou pouze tři týmy a volných míst v nich bude ještě méně.

"Už jsme zahájili rozhovory o obnovení jeho kontraktu," řekl Vidžaj Mallya. “Pokud mám do týmu vzít nového jezdce, raději to odložím na později, ale pokud jednám se svým jezdcem, tak raději dříve než později. Checo je velmi talentovaný a zkušený jezdec, o tom nikdo nepochybuje, a jsem rád, že Esteban ho dostává pod tlak."

S Estebanem Oconem to má Force India mnohem snazší. Stále je v juniorském programu Mercedesu, takže ten by si ho možná mohl vzít k sobě, ale v opačném případě Francouz určitě dodrží svůj kontrakt na sezony 2017 a 2018.

"Myslím si, že moji jezdci jsou v týmu spokojeni. Dáváme jim dobrý vůz. Pokud jim bude nabídnuto místo v Mercedesu nebo ve Ferrari, tak po něm samozřejmě skočí. A já bych jim nestál v cestě. Avšak pokud pomineme tyto možnosti, tak nejlepší vůz mají u nás. Navíc je v našem týmu příjemná atmosféra, jsou u nás šťastní a rádi spolupracují se svými kolegy i spolu navzájem. Z jakého důvodu by měli odcházet jinam?", tvrdí Mallya.