Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Szafnauer málem odešel z Force Indie

Szafnauer málem odešel z Force Indie

Nakonec vytrval a stal se šéfem

Otmar Szafnauer v létě vážně zvažoval odchod z krachujícího týmu Force India. Měl údajně zajímavou nabídku odjinud, ale nakonec se rozhodl zůstat. Dnes stáji šéfuje.

Byly tady jiné alternativy, jenže bych nedokázal jeden den říci: Musíme držet při sobě a následující se rozloučit. Chtěl jsem se zachovat jako kapitán Sully a ne jako kapitán Francesco,“ zdůraznil. Na vysvětlenou – Sullym je míněn pilot Chesley Sullenberger, který dokázal nouzově přistát s dopravním letadlem na hladině řeky Hudson a zachránit cestující, Franceskem Francesco Schettino, jenž jako kapitán nešťastné výletní lodě Costa Concordia předčasně opustil její palubu.

Szafnauer považoval balení kufrů za úplně poslední eventualitu. „Raději tvrdě makat, než předčasně házet ručník do ringu,“ znělo jeho krédo.

 

Před bývalým týmem Force India, nyní Racing Point, se otevírají světlejší perspektivy

 

Udržet pohromadě celý kolektiv v kritické fázi před příchodem Strollova konsorcia bylo mimořádně obtížné: „Panovala obrovská nejistota, zda bude práce i v příštích měsících. Konkurence samozřejmě vycítila šanci a usilovně lovila v našich vodách. Na nikoho z těch, kteří nás tehdy opustili, se nezlobím. Měli k tomu vesměs vážné, mnohdy existenční důvody.

Ale jádro vydrželo. „Projevilo důvěru ve vedení a to nám hodně pomohlo. Všichni věřili, že se z toho vyhrabeme a přijdou zase lepší časy. Nyní už budoucnost vypadá mnohem růžověji,“ konstatoval spokojeně Szafnauer.