Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton za vypadnutí z kvalifikace nemůže

Hamilton za vypadnutí z kvalifikace nemůže

Porucha hydrauliky se projevila, ještě než skočil

Hydraulický systém ve voze Lewise Hamiltona selhal dříve, než jeho vůz nadskočil na vysokém obrubníku, lemujícím první zatáčku okruhu Hockenheimring.

Toto Wolff, šéf týmu Mercedes, po Hamiltonově odstoupení nemohl s jistotou říct, zda byl výjezd daleko za hranici vyasfaltované tratě následkem, nebo příčinou technických problémů Hamiltonova stříbrného šípu. Mluvčí týmu ale později oznámil, že problém s hydraulikou byl důvodem, proč úřadující šampion neprojel první zatáčkou tak, jako ostatní jezdci.

"V první zatáčce došlo k selhání, když Lewis jel přes normální obrubník, který v kvalifikaci využívají všichni jezdci. Následkem poruchy hydraulického systému selhal posilovač řízení a kvůli tomu došlo k nadskočení, které bylo odvysíláno televizí a které lidé přirozeně mohli pokládat za příčinu problému. Ale ve skutečnosti bylo jeho následkem," vysvětlil mluvčí týmu Mercedes.

Brit už naštěstí měl zajeto jedno dobré kolo a díky němu byl na seznamu postupujících do Q2. Z patnáctého místa na čtrnácté ho ještě posouvá penalizace Daniela Ricciarda. Když si připomeneme VC Velké Británie, kde se Hamilton po startu propadl na poslední místo a v cíli byl druhý, tak po startu ze 14. místa by nemusel být vyloučen ani boj o vítězství. Jenže Hamilton je pesimistický.

"Ne, ne na této trati," řekl Hamilton o Hockenheimringu. "Tady to opravdu nepůjde. Tento okruh je pro předjíždění jedním z nejhorších. Udělám maximum."

V souvislosti s Hamiltonovým pesimismem máme i zajímavé vyjádření jeho bývalého týmového kolegy.

"Něco na něm mi dělá starosti. Ještě nikdy jsem u něj neviděl tenhle typ řeči těla," řekl Nico Rosberg. "Poprvé jsme ho takhle viděli v Silverstone a teď znovu. Dlouho, dlouho jsme u něj nic takového nemohli vidět. Jakoby upadl do beznaděje nebo něčeho takového. Jistěže, je teď v těžké situaci, ale takovou řeč těla jsem u Lewise nezažil."