Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes má strach z vedra

Mercedes má strach z vedra

Večer se bude modlit za déšť

Teploty v Německu se tento týden šplhají vysoko nad 30°C. Špatná zpráva pro tým, jenž byl tento rok poražen pouze jednou, a to na stejně rozpáleném Red Bull Ringu. Pokud by bylo na Hockenheimringu takové horko po celý víkend, Mercedes nejspíš opět bude mít problém s chlazením.

"Dovedu si představit, že pokud bude takto horko, tak budeme mít parádní problém," řekl Lewis Hamilton po příjezdu do Hockenheimu ležícího nedaleko francouzských hranic. "Rozhodně by nám pomohl déšť. Jinak není moc věcí, které bychom s tím tady mohli udělat. Je to tvrdý oříšek. Víme, že když je horko, tak máme problém, ale nedá se to rychle změnit. Pouze doufám, že tento víkend nebude tak špatný."

Druhý jezdec Mercedesu je jen o trošku větším optimistou.

"Po Rakousku tým vyvinul ohromné ​​úsilí. Jistě, chlazení zůstává naší velkou slabinou, ale udělalo se několik změn. Chlazení by nyní mělo být efektivnější, očekáváme rozdíl několika stupňů. Nikdo ale asi nepočítal s tím, že tyto vozy budou závodit ve čtyřicetistupňovém vedru," mínil Valtteri Bottas.

Dobrou zprávou pro německý tým je, že v noci z pátku na sobotu se očekává déšť, který by měl Hockenheim zchladit na celý zbytek víkendu.