Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton je také jenom člověk

Hamilton je také jenom člověk

Přechod na hladké gumy byl kardinální chybou

I mistr tesař se utne. Zjevně ne ve své kůži se nacházející Lewis Hamilton (z důvodu nemoci zrušil veškeré mediální termíny pro začátek tohoto týdne) během Velké ceny Německa vyrobil několik chyb. K bodům se nakonec dostal jen díky penalizaci Alfy Romeo.

Byl to jednoduše nepovedený den. Vlastně celý víkend. K tomu se skutečně nedá moc říct. Byl to pravděpodobně jeden z mých nejhorších výkonů za hodně dlouhou dobu,“ přiznal zkormoucený obhájce titulu.

Přitom zpočátku to vypadalo na další bezproblémový triumf. Hamilton vedl až do 29. kola. Jenže potom v cílové zatáčce napodobil Leclerka, který v ní skončil chvíli před ním. 

Zastávky v boxech tentokrát Hamiltonovi vůbec nevyšly

Vcelku právem považuje britský jezdec za klíčový moment, kdy o kolo dříve v boxech přešel z přechodných pneumatik na hladké: „Bylo to těžké rozhodnutí. Ostatní je už také montovali, ačkoliv bylo pořád hodně mokro. Já sám jsem chtěl na přechodných gumách vydržet co nejdéle. Když jsem vyjel na slickách, silněji se rozpršelo. Vycházel jsem však z toho, že tým má lepší informace než já. Kdybych trval na přechodném obutí, mohlo nás to stát spoustu času.“ Jenže Mercedes pod velkým tlakem přistoupil k chybnému řešení.

Myslím si, že během mé zastávky boural Leclerc. Najednou zase lilo jako z konve. Načasování se nám nepovedlo,“ povzdechl si Hamilton. Průběh dalších událostí je již dostatečně znám.

Jsem jenom člověk. Chyboval jsem. A to je lidské,“ zafilozofoval si úřadující mistr světa. „Tentokrát se proti nám spiklo hned několik faktorů. Jsem hrozně zklamán a naštván. Vedli jsme velkou cenu. Měl jsem náskok osm sekund a všechno pod kontrolou.“