Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel bere vinu na sebe

Vettel bere vinu na sebe

Ferrari: Začalo pršet moc pozdě

Vítěz tentokrát zase tak moc nikoho nezajímal. Novináři se sesypali kolem Vettela, aby jim vysvětlil, co se vlastně v závěrečné části kvalifikace přihodilo.

Exmistr světa se v ní vydal na trať na přechodných gumách, které vzápětí zaměnil za superměkké. Tyto manévry ho pochopitelně stály drahocenný čas.

Prostě jsme neodhadli přesný okamžik, kdy se změní počasí,“ vysvětloval zjevně zaražený Sebastian Vettel (9. místo), jenž se pokoušel vzít vinu na sebe. „Mysleli jsme si, že jsme udělali správné rozhodnutí a měli jsme pro to své důvody. Jenže začalo lít o pět minut později. Potom už jsme se dostali do skluzu. Moje první kolo nebylo úplně špatné, ale v zatáčce Spoon jsem chyboval. Hodně jsem v ní ztratil. Přitom jsme měli velmi dobrou rychlost a určitě bychom se umístili výše. Dopadlo to, jak dopadlo. Zítra to může být úplně jiné. Startovní pozice je to mizerná, ale uvidíme, co se bude dít.

Má ještě Vettel vůbec nějakou šanci na titul?

Podobného názoru byl také Kimi Räikkönen (4. místo): „Ve třetí části jsme předpokládali, že déšť přijde dříve a proto jsme zvolili střední směs. Rychle jsem pak musel přejít na superměkkou, jenže ve čtrnácté zatáčce jsem trefil mokrý obrubník, uklouzl a ztratil dost času. Je celkem zázrak, že jsem se ještě umístil jako čtvrtý. Třetí místo by nám samozřejmě slušelo víc. Pocit z vozu jsme měl dobrý a pořád lepší. Zítřek bude složitý, ale udělám vše, co je v mých silách.“