Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel z kolize viní Verstappena

Vettel z kolize viní Verstappena

Ferrari: Duch je nezlomen

Předpokládáme, že Max Verstappen se po závodě boxu Ferrari vyhýbal jak čert kříži. Předtím totiž hned dvakrát zkřížil oběma jeho jezdcům cestu.

Zatímco však v případě Räikkönena byla jeho vina nepopíratelná, při incidentu s Vettelem to tak jasné nebylo. Máslo na hlavě mají i týmoví stratégové. Räikkönenova zastávka nebyla načasována nejlépe a stála ho pozici vůči Ricciardovi. Podtrženo a sečteno - oba tituly, individuální i v Poháru konstruktérů, jsou pravděpodobně v prachu.

Chtěl jsem se dostat kupředu, samozřejmě ne za každou cenu. Prostor se otevřel, držel jsem se na vnitřní straně. Jinak bych do toho nešel. Jakmile jsem zahájil manévr, Max mě zavřel,“ vylíčil svůj úhel pohledu Sebastian Vettel (6. místo) „Potom jsme se střetli. To je už motorsport. Ale nelituji toho, že jsem to zkusil. Jinak to bylo dnes všechno postavené na hlavu. Všichni víme, co se odehrálo v posledních týdnech. Bylo ale nesmírně příjemné vidět, jak od rána všichni pracovali se stejným úsilím a nadšením. Duch zůstává nezlomen.

 

Kimi Räikkönen doplatil na střet s Maxem Verstappenem

 

Neblahou zkušenost s divokým Nizozemcem udělal také Kimi Räikkönen (5. místo): „Vyjel ven z tratě a já jsem šel v další zatáčce na vnějšek, abych mu udělal dostatek místa. Musel vědět, že tam jsem. Přesto do mě najel a vytlačil mě z dráhy. Tím jsem měl po závodě, protože auto bylo značně poškozené, odlétly z něj nějaké součástky. Jeho jízdní vlastnosti se rapidně zhoršily, ztratil jsem spoustu přítlaku. Těžko říci, jak bychom dopadli, nebýt této příhody. Vůz jsme postupně vylepšovali, bohužel jsme z toho mnoho nevytěžili.“