Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podle Grosjeana to v závodě bude lepší

Podle Grosjeana to v závodě bude lepší

Haas: Magnussen se trápil

Vozy týmu Haas tentokrát nebyly nejrychlejší ze zbytku startovního pole. Zaujaly pozici přesně ve středu startovního roštu a s různými strategiemi budou útočit na bodované umístění.

Romain Grosjean (8. místo) se dostal výš a s autem byl spokojený. Od závodu očekává ještě víc, jak vyplývá z jeho slov po kvalifikaci: „Měl jsem radost, že jsem se v kvalifikaci zase probojoval do třetí části. Jenom škoda, že se do ní nedostal taky Kevin. O tomhle víkendu sice nejsme zrovna nejlepší ze zbytku, alespoň ne v podmínkách, jaké jsme dnes měli, ale snad to bude v zítřejším závodě lepší. Už se na něj těším. U jednoho auta si do startu závodu můžeme zvolit pneumatiky. Já budu startovat na ultraměkkých. Povrch tratě by měl mít zhruba o patnáct stupňů vyšší teplotu. To znamená, že to zítra bude hodně rozdílné. Myslím, že máme dobrou výchozí pozici.

Kevin Magnussen (12. místo) měl drobné problémy. Z umístění se pokusí vytěžit jednu výhodu: může si volit pneumatiky. „V třetím sektoru jsem se v pomalých zatáčkách dost trápil. Záď vozu jsem měl hodně nestabilní, což mi dělalo problémy. Kolo jsem zajel dobré. Dvanáctá pozice není uspokojivá, ale díky strategii si zítra můžeme polepšit. Doufám, že si odvezeme nějaké body. Uprostřed závodního pole to je hodně vyrovnané. Mezi mnou a špicí středu je rozdíl pouze asi dvou desetin vteřiny. Takže mi scházelo jenom pár desetin sekundy, abych středu pole vévodil. Dneska nám to nevyšlo, ale kdo ví, jaké to bude zítra. Snad bude naší výhodou strategie, která trochu nahrává těm za první desítkou,“ myslí si před závodem ambiciózní Dán.