Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton tvrdí, že Renault šlape ve výškách výborně

Hamilton tvrdí, že Renault šlape ve výškách výborně

Mercedes: První řada mimo možnosti

Poprvé od závodu v Monze nebude mít Mercedes zastoupení v první řadě na startu. Po nádherné kvalifikační bitvě obsadil Hamilton třetí a Bottas páté místo. Stejně jako největší soupeři vyrazí do závodu na pneumatikách z ultraměkké směsi.

Lewis Hamilton (3. místo) byl z výsledku kvalifikačního souboje viditelně rozladěný. Rozložení sil komentoval slovy: „Red Bull byl v prostředním úseku velmi rychlý. Je vidět, že motor Renault šlape ve velké nadmořské výšce výborně a stejně tak kompletní stroj seřízený na velkou přítlačnou sílu. Podle mě si dnes jel vlastní ligu. Proto jsem rád, že jsem tak těsně za ním. V pátek jsme neměli špatnou rychlost, ale i tak měl Red Bull převahu. Od včerejška jsme se dokázali o něco zlepšit, takže doufám, že s ním dokážeme soupeřit a při startu třeba i získat nějakou výhodu.“ 

 

Lewis Hamilton sice startuje z druhé řady, ale stále má velmi blízko k zisku titulu

Včera to pro nás nevypadalo dobře, ale dnes jsem měl z auta daleko lepší pocit; náš výkon se hodně zvedl. Také bych rád poděkoval našim mechanikům, protože odvedli skvělou práci. Za necelou hodinu a půl dokázali auto rozebrat a vyměnit motor – a vůz pak fungoval dobře. Po opravě auta probíhala kvalifikace bez problémů, ale v třetí části se mi nepodařilo zajet perfektní kolo. Už jsem se necítil tak dobře jako v předcházejících kvalifikačních jízdách. Ale aspoň jsme k čelu mnohem blíž než v pátek. První řada dnes byla asi mimo naše možnosti. Co do naměřených časů jsme se dost přiblížili Ferrari. Hned od startu je tady dlouhá rovinka, což znamená, že když nestartujeme z první řady, mohli bychom mít vlastně výhodu, kdyby se nám povedlo vyvézt za vozy před sebou,“ myslí si Valtteri Bottas (5. místo).