Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Když jsou gumy jako padesátipencové mince

Když jsou gumy jako padesátipencové mince

Hamilton: Netrefili jsme nastavení

Nebude to žádná sláva. Mercedes po pátku tuší, že mu v Mexiku o nejvyšší příčky asi nepůjde. V odpoledním tréninku dostali Valtteri Bottas a Lewis Hamilton dardu od Ferrari. Obhájce titulu na Vettela ztratil téměř celou sekundu.

Nejsme dost dobří,“ použil svůj oblíbený obrat šéf stáje Toto Wolff. „Tušili jsme, že to pro nás bude obtížná trať. Jednoduše nám chybí výkon.“ „Rozdíl na rovinkách mezi námi a Ferrari je propastný,“ musel uznat již delší dobu známou skutečnost Hamilton.

Kromě týmu z Maranella má ovšem Mercedes problémy i s Red Bullem. „Zaostáváme za ním více, než jsme čekali,“ přiznal Bottas. „Naštěstí je teprve pátek. Obvykle další den dokážeme přidat.“ 

Valtteri Bottas věří, že v sobotu bude lépe

Hamilton si stěžoval především na pneumatiky, které nedokázal stoprocentně využít. „První trénink byl úplně v pořádku. Pak jsme udělali pár úprav. Dráha se mezitím, pokud jde o teplotu a přilnavost, radikálně změnila. Nastavení jsme netrefili, nedělejme však z toho tragédii. Ovšem gumy, to je neštěstí. Odjedete na nich jedno kolo a jsou jako padesátipencové mince,“ zažertoval.

Na vysvětlenou: zmíněné britské oběživo není, jak je obvyklé, kulaté, ale sedmihranné… „Vypadá to, že v neděli absolvujeme tři nebo čtyři zastávky. Povrch je vůči pneumatikám mimořádně agresivní. Máme dostatečný přítlak, ale kvůli řídkému vzduchu stejně kloužeme,“ dodal Hamilton.