Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jiného by Russell vytlačil z trati

Jiného by Russell vytlačil z trati

Hamilton neviděl šanci porazit Verstappena.

George Russell odstartoval do včerejšího závodu z druhého místa, propadl se na čtvrté, a na tom i dojel do cíle. V rozhodujícím momentě byl opatrný tam, kde byl jeho týmový kolega agresivní, a vyhnán až na vnější obrubník druhé zatáčky závodu ztratil před rovinkou rychlost, což posunulo na třetí příčku Sergia Péreze.

Věděl jsem, že Verstappena vnějškem nepředjedu, ale viděl jsem, že uvnitř zatáčky mám Lewise, proto jsem nechtěl být agresivní. Je to přece můj týmový kolega,“ řekl mladší z jezdců Mercedesu v rozhovoru pro web Motorsport. „Nakonec mě to vyšlo draze, stálo mě to dvě pozice. Kdybych si pozici udržel, pravděpodobně dojedu druhý. Být to někdo jiný, tak ho vyženu z trati už v první zatáčce. Rád si myslím, že Lewis by mi také nechal místo, kdybychom si vyměnili pozice. Ale je také pravdou, že v posledních třech závodech jsem měl příliš mnoho incidentů, udělal příliš mnoho chyb, i proto jsem byl opatrný.

Byl to tedy Hamilton, kdo se měl pokusit dostat před Verstappena, avšak nikdy nebyl v pozici zaútočit.

V prvním stintu jsem byl ještě poměrně blízko, ale Red Bull byl prostě rychlejší. Možná si i vybrali lepší pneumatiky, nejsem si jist správností naší volby pro další fázi závodu. Neodstartovat na měkké ještě dávalo smysl, abychom nebyli na stejné strategii jako Red Bull. Avšak dojezd na tvrdých pneumatikách teď vypadá jako omyl.

Totéž si myslí šéf týmu Ferrari, který letos často slyšel, jak si ostatní utahují ze stratégů jeho týmu.

Tohle je možná už druhý závod v řadě, který Mercedes nevyhrál kvůli chybnému výběru pneumatik. Nejen u nás se někdy mluví o opozitní strategii a jindy o chybě,“ nechal se slyšet Mattia Binotto.

Toto Wolff po závodě připustil, že kdyby se jelo znovu, nejspíš by zvolili jinou strategii. Jednoduše nevěděli, že středně tvrdé pneumatiky vydrží tak dlouho.

Russell zaváhal, ale v šampionátu je pořád před Hamiltonem. Foto: Mercedes

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes