Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

U Hamiltona před Mexikem optimismus nepanuje

U Hamiltona před Mexikem optimismus nepanuje

Očekává nejtěžší závod sezony

Již během nadcházejícího víkendu se může rozhodnout o letošním držiteli mistrovského titulu. Lewis Hamilton totiž přijede do Mexika s náskokem 64 bodů na svého týmového kolegu Valtteriho Bottase a naroste-li po skončení víkendu mezera mezi jezdci „stříbrných šípů“ alespoň na 78 bodů, připíše si Brit na své konto již šestý primát.

Snadný víkend ovšem vedoucí muž šampionátu na Autodromu bratří Rodríguezů neočekává. Naopak se obává, že půjde pro Mercedes o vůbec nejtěžší podnik letošního ročníku.

„Bude to pro nás těžký závod. Kvůli nastavení našeho vozu si myslím, že půjde o naše nejhorší letošní vystoupení. Posledních pár velkých cen bylo opravdu šokujících, ačkoli jsme si v nich zajistili titul v Poháru konstruktérů. Doufám v lepší víkend, ale domnívám se, že porazit Ferrari na těchto dlouhých rovinkách bude velice těžké,“ říká rodák ze Stevenage, který ovšem jako hrozbu vnímá i Red Bull a dokonce také McLaren.

VC Mexika 2018V posledních dvou letech bylo Mexiko svědkem Hamiltonovy korunovace. Uvidí ji také letos?

„Bude to ale pro nás těžké, i když se podíváte na ostatní. Dobrou rychlost totiž začíná na rovinkách nabírat rovněž McLaren a totéž platí i o Red Bullu. Myslím si, že nás čeká pár dobrých závodů, ale nepředpokládám, že jedním z nich bude Mexiko.

Pokud by se Hamiltonova prognóza skutečně vyplnila a pro vítězství by si v neděli dojel jeden z rudých vozů z Maranella, jednalo by se o první triumf italské stáje v této velké ceně po dlouhých 29 letech. Po návratu Mexika do kalendáře v roce 2015 zde totiž ještě na vítězství nedosáhlo a posledním úspěchem tak zůstává prvenství Alaina Prosta z roku 1990.