Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton děkuje týmu

Hamilton děkuje týmu

Brit se musel vypořádat i s poškozeným vozem

Před začátkem mexického víkendu Lewis Hamilton očekával pro Mercedes jeden z nejtěžších závodů sezony. Že „stříbrné šípy“ nečeká v Mexico City snadný úkol, navíc naznačily i volné tréninky s kvalifikací.

Tyto předpoklady se ovšem v neděli nakonec nevyplnily. Byl to totiž Lewis Hamilton, kdo na Autodromu bratří Rodríguezů projel pod šachovnicovým praporkem jako první a připsal si na své konto již 83. vítězství kariéry.

„Ze všeho nejdříve zatleskáme tomuto úžasnému publiku. Jsou to ti nejlepší fanoušci, jaké jsem kdy viděl. Dnešní výsledek je ohromný. Musím vyjádřit velký dík také týmu. Kluci stále pracují neuvěřitelně tvrdě a zůstávají soustředění. Nepřijeli jsme sem jako favorité, nicméně jsme se z této pozice dokázali dostat. Náš vůz byl docela dost poškozený a byl to tedy boj. Druhý úsek pro mě byl dlouhý,“ uvedl rodák ze Stevenage.

I přes zisk dalšího vítězství si ale pilot Mercedesu mistrovský titul zatím nezajistil. Jeho stájový kolega Valtteri Bottas, který jej jako jediný může ještě stále ohrozit, totiž dorazil do cíle na třetí příčce. Odložení korunovace ale Brita nikterak neznepokojuje.

„Nevadí mi to. Závodění miluji a vždy se soustředím pouze na závod. A toto byl závod, který jsem chtěl nějakou dobu vyhrát. Byl pro nás trochu obtížný. Dnes nám ale byla nabídnuta příležitost, vůz držel pohromadě a tým vybral tu nejlepší strategii,“ liboval si.

 Spokojenost panovala po závodě i u Bottase, který bronzem napravil včerejší kvalifikační nehodu: „Závod jsem si užil. Vezmu-li v úvahu včerejšek, tak je to dobrý výsledek a jsem spokojený. Start byl obtížný a já ztratil pozici. Pokud se na to ale podívám, je to celkem dobré. Momentálně se cítím mnohem lépe než loni touto dobou. Mám rychlost i sebedůvěru a musím tímto způsobem pokračovat. Již se těším na další víkend.“

 Mercedes sice nebyl považován za favorita, nakonec se ale na pódium podívali oba jeho piloti.

 

 V dnešním závodě dosáhl Mercedes třetího prvenství na mexické půdě. V minulosti zde německá stáj zvítězila v letech 2015 a 2016. Zatímco v prvním případě slavil Nico Rosberg, ve druhém stejně jako nyní Hamilton.