Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Je to pocta, říká Hamilton

Je to pocta, říká Hamilton

Tvrdá práce se vyplatila

Lewis Hamilton si může po Velké ceně USA říkat šestinásobný šampion. Britský závodník si zisk již třetího mistrovského primátu v řadě zajistil poté, co projel pod šachovnicovou vlajkou jako druhý za svým týmovým kolegou Valtterim Bottasem. Není tedy divu, že se v cíli rozplýval radostí.

"Upřímně musím říci, že je to ohromné. Dnes to byl těžký závod, i včerejší den byl pro nás obtížný. Valtteri odvedl skvělou práci a já mu gratuluji. Nevěděl jsem, zda-li to bude možné, ale v továrně jsme spolu s týmem pracovali tak tvrdě, jak jen umíme. Moje matka, otec, nevlastní matka, nevlastní otec a moje rodina tady jsou. Je to pocta stát zde s těmito úspěchy. Když mi bylo šest nebo sedm, otec mi řekl, abych se nikdy nevzdával a z toho se stalo tak trochu rodinné motto. Dělal jsem, co jsem mohl, a doufal, že dnes mohu vyhrát. Již jsem ale neměl dostatečný potenciál v pneumatikách," uvedl rodák ze Stevenage.

Spokojen byl pochopitelně i vítěz závodu, který zároveň nyní již druhému nejúspěšnějšímu jezdci v historii z hlediska získaných titulů pogratuloval.

"Bylo to pěkné vítězství. Již od včerejšího dne jsem se ve voze cítil velmi dobře. Naše tempo bylo slušné a s tímto triumfem jsem velice spokojen. Byla to jediná věc, kterou jsem mohl z hlediska šampionátu učinit, zbytek již měl v rukou Lewis. Posílám mu velkou gratulaci. Svůj cíl jsem letos nesplnil, nicméně stále je zde příští rok. Zaslouží si to. Je to skvělý šampion," vysekl poklonu Bottas.

Valtteri Bottas vystoupil letos na nejvyšší stupeň počtvrté

Pro Mercedes se jedná již o šestý jezdecký titul v řadě, přičemž Hamilton se zasloužil o pět z nich. S druhým místem se musel spokojit pouze v roce 2016, kdy prohrál s Nikem Rosbergem.