Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton je nespokojen se zvolenou strategií

Hamilton je nespokojen se zvolenou strategií

S dřívější zastávkou mohl snadno vyhrát

Ve Velké ceně Singapuru zaznamenal Lewis Hamilton jeden ze svých horších letošních výsledků, když se musel spokojit pouze s pomyslnou „bramborovou“ medailí. Úvod závodu se přitom pro Brita nevyvíjel vůbec špatně a po startu ze druhé pozice byl schopen držet se vedoucího Leclerka.

Během zastávek v boxech se ale Mercedes rozhodl pětinásobného šampiona ponechat na trati příliš dlouho a toto rozhodnutí jej odsunulo na čtvrté místo, na němž setrval až do projetí pod šachovnicovou vlajkou.

Se zvolenou strategií vedoucí muž šampionátu po závodě spokojen nebyl.

Měli jsme se pokusit o posun do čela dřívější zastávkou. Ráno jsem cítil, že bychom měli zariskovat, oni ale měli jiný názor. Jako tým ale společně vyhráváme i prohráváme a musíme se k tomu postavit čelem. Je to pro nás bolestivé, jelikož jsme mohli snadno zvítězit, ale zkrátka to nevyšlo,“ uvedl Hamilton.

Nechybělo navíc mnoho a rodák ze Stevenage se kvůli špatně načasované návštěvě u mechaniků mohl propadnout ještě hlouběji. Od ještě větších komplikací jej ovšem zachránil týmový pokyn pro Valtteriho Bottase, který byl na jeho základě nucen zpomalit.

Valtteri Bottas byl během Velké ceny Singapuru obětován ve prospěch svého týmového kolegy.

 

Fin ovšem žádnou křivdu necítí. Podle jeho slov šlo pouze o aplikaci jistého interního pravidla a věří, že pokud by se otočily role a Hamilton by se ocitl na jeho místě, učinil by totéž.

Máme určitá pravidla, která platí pro obě strany. Až se tedy příště ocitnu ve stejné situaci jako on, bude to pro mě stejné, takže je to dobré. Samozřejmě to dnes mohlo být lepší, ale taková máme pravidla. Zdálo se mi, že jsme dnes měli dobré tempo. Potřebujete ale obrovskou rychlost, abyste mohli předjíždět. Samozřejmě jsme se mnoho naučili, ale mohlo to být dnes lepší,“ řekl pětinásobný vítěz velké ceny F1.

Pro Mercedes se jednalo teprve o druhý závod sezony, ve kterém se ani jeden z jeho jezdců neukázal na stupních vítězů. Poprvé se tak stalo v chaotické Velké ceně Německa na Hockenheimringu, kde byl Hamilton klasifikován jako devátý a Bottas po nehodě nedojel vůbec.