Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjean vyčíslil škodu z kolize na jednu vteřinu

Grosjean vyčíslil škodu z kolize na jednu vteřinu

Haas: Počtvrté dvojité body

Počtvrté v sezoně bodovali v jedné velké ceně oba jezdci Haasu. Šest bodů týmu pomohlo upevnit pátou příčku v Poháru konstruktérů a vylepšit si náladu z posledních závodů.

Kolize s Marcusem Ericssonem v prvním kole Romaina Grosjeana přibrzdila a poškodila jeho auto. Pozici však neztratil a po celý závod se pohyboval v první desítce.

S výsledkem jsem velmi spokojený,“ radoval se v cíli Romain Grosjean (8. místo). „Po škodě, kterou jsem měl na vozidle po prvním kole, jsem ohromen. Chyběla nám asi jedna sekunda kvůli ztrátě přítlaku. Při pohledu na dosahované časy myslím, že jsme udělali úžasnou práci v nastavení. Jsem s tím velmi spokojen. Nebýt této kolize, snadno bychom byli nejlepší ze zbytku pole. Jsem šťastný, že jsme skončili osmý a devátý. Bodově hodně ztrácíme na Renault, ale dokončení dvou posledních závodů na dvojitých bodech by bylo před zimou úžasné.“ 

Kevin Magnussen si o jedno místo vylepšil postavení na startu 

Kevin Magnussen (9. místo) ještě o jednu příčku vylepšil postavení ze startovního roštu. „Měl jsem výborný start a dostal jsem se přes první a druhou zatáčku velmi dobře. Pak jsem byl ve čtvrté zatáčce vytlačen z tratě a ztratil jsem pár pozic. Musel jsem dostat tyto pozice zpátky a znovu zmenšit mezeru k Romainovi. To postavení jsme si potom udrželi. Jsem šťastný, že tým opět získal dvojité body,“ spokojeně konstatoval dánský jezdec.