Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

O tomhle se Magnussenovi nemohlo ani zdát

O tomhle se Magnussenovi nemohlo ani zdát

Když prší polévka, potřebujete lžíci.

Kevin Magnussen v pátek večer šokujícím způsobem získal pole position. Umožnilo mu to skvělé kolo na suchých pneumatikách, ale už vlhké a kluzké trati, jakož i pohotovost Haasu, který jej ve Q3 vypustil do boxové uličky jako prvního, a díky tomu měl trať nejméně mokrou. Červená vlajka po jezdecké chybě George Russella už pak byla jen tečkou, která možná na jménu držitele pole position ani nic nezměnila.

Nevím, co mám říct. Tým mě vypustil na trať ve správnou chvíli. Byli jsme první na konci boxové uličky, kolo bylo dobré a máme pole! To je úžasné!“ radoval se dánský závodník, jenž do sezony nastoupil na poslední chvíli pouze jako náhrada za Nikitu Mazepina. Následně přiznal, že nebyl ani jen blízko toho, aby se mu zdálo o zisku pole position.

Magnussenův šéf nechtěl mluvit o šťastné náhodě.

Snažili jsme se, snažíme se už sedm let a číháme na takové příležitosti,“ řekl Günter Steiner. „Nemyslím, že bychom měli mluvit o štěstí. Je to zasloužené. Zasloužil si to jezdec, zasloužil si to tým za jeho vypuštění na trať na správných pneumatikách ve správný čas. A Kevin v rozhodující moment nezklamal. Byl prvním na trati. Mluví se o tom, jaká to byla výhoda, ale zároveň být prvním znamenalo, že nebude mít nikoho, podle koho by se orientoval. Musel spoléhat pouze na sebe. A když z nebe prší polévka, musíte mít ještě nachystanou lžíci!

První pole position Kevina Magnussena, první v historii týmu Haas. Foto: Haas

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Haas