Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Magnussen začne z boxů

Magnussen začne z boxů

Měnil řadu dílů

Kevin Magnussen je dalším jezdcem, který do Velké ceny Nizozemska neodstartuje z pozice, na které se kvalifikoval. Pilot stáje Haas se totiž před závodem rozhodl nasadit novou převodovku, spalovací motor, řídící elektroniku, úložiště energie, turbodmychadlo, hybridní motorgenerátor a výfuk. To znamená, že nebude začínat z 18. pozice, ale z boxů.

Z Magnussenova trestu nepatrně vytěží Valtteri Bottas s Liamem Lawsonem. Právě tato dvojice skončila v kvalifikaci za dánským pilotem. Zatímco Bottas se tak posune z 19. místa na osmnácté, nováček Lawson nakonec vyrazí jako předposlední devatenáctý.

Pilot Haasu není jediným jezdcem, který obdržel po skončení kvalifikace penalizaci. Už v sobotu sportovní komisaři potrestali Jukiho Cunodu. U Japonce šlo ale o trest trochu jiného druhu. Ve druhé části kvalifikace totiž zdržel Lewise Hamiltona, kvůli čemuž přišel o tři pozice na startovním roštu. Z původního čtrnáctého místa se tak propadl na sedmnácté.

Pro Kevina Magnussena začne Velká cena Nizozemska z boxové uličky. Foto: Haas



Magnussen tak ani do Velké ceny Nizozemska nejde s příliš velkými nadějemi na to, že ukončí svou šňůru nebodovaných výsledků. Dán čeká na body již od květnové Velké ceny Miami, kterou dokončil jako desátý. S výjimkou tohoto závodu letos skóroval dále jen v saúdskoarabské Džiddě. Tam rovněž dorazil do cíle na desáté pozici.

Zdroj: F1, FORMULE.cz, PlanetF1, úvodní foto: Haas