Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Stroll se důkladně pocvičil v uhýbání

Stroll se důkladně pocvičil v uhýbání

Williams: Chybělo úplně všechno

V parádním představení, nazvaném Velká cena Brazílie 2018, sehráli piloti Williamsu úlohu podřadných statistů. Na scéně se mihli jen v okamžiku, když je hlavní hrdinové míjeli o jedno či více kol. Navíc ani technika jim nešla na ruku.

Byl to náročný závod,“ konstatoval Sergej Sirotkin (16. místo). „Oproti našim přímým soupeřům jsme byli zoufale pomalí. V úvodních kolech jsem si připadal, jako bych jel po ledu, měl jsem obrovské problémy zvládnout auto. Úplně jsem vypadl z rytmu a byl to spíše boj o přežití. Z krize jsem se nevyhrabal a nyní jsem hodně zklamán.

 

Sirotkin měl pocit, jako by jel po ledu

 

Lance Stroll (18. místo) dojel poslední a rozhodně nedošel k poznání, že modrá (barva na praporcích) je dobrá: „Měl jsem docela slušný start, jenže potom mě zbrzdila snaha uchovat pneumatiky v provozuschopném stavu. Začali mě předjíždět o kolo, takže jsem měl po nadějích. Trať je tady úzká a má málo zatáček, takže uhýbání je složité a časově náročné. Že bych si to nějak užíval, to tedy ne. Chyběla nám rychlost a ani při jiné zvolené strategii by to nejspíš nebylo lepší.