Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sirotkin žaluje na Hamiltona

Sirotkin žaluje na Hamiltona

Williams: Čím horší počasí, tím lepší výkon

Williams si připsal drobný úspěch. Sirotkin v závěru první části kvalifikace zabral a proklouzl dál, když poslal pod sprchu Sainze v papírově mnohem lepším autě. Po naprosto beznadějných trénincích to bylo milé překvapení.

Když je špatné počasí, vždycky nám to jde,“ pochvaloval si Sergej Sirotkin (15. místo). „Bylo zataženo, poprchávalo a nám stoupl výkon. Z auta mám dobrý pocit, v úvodní fázi jsem absolvoval o kolo méně než ostatní a stejně postoupil, což je pro nás pozitivní. V druhé části jsme pospíchali, abychom stihli zajet čas, než začne pršet, ale nepodařilo se nám pořádně zahřát pneumatiky. Navíc jsem musel prudce zpomalit, když jsem dojel Hamiltona. Jel středem dráhy a asi mě vůbec neviděl. Dostal jsem se při úhybném manévru až na trávu a měl jsem co dělat, abych nehavaroval.

 

Strollovi na rozdíl od jeho kolegy zjevně chybí motivace

 

Lance Stroll (19. místo) zase jednou nic nepředvedl, což zčásti svedl na déšť: „Nepovedlo se mně v něm dát dohromady slušné kolo. Jsem zklamaný, protože jsem měl mnohem vyšší ambice. Teď si to všechno v klidu projdu a poučím se z chyb. Zítra bude záležet na startu, snad se mně povede.