Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Massa: Smolná kvalifikace, nezapomenutelný závod

Massa: Smolná kvalifikace, nezapomenutelný závod

Odcházejícího Brazilce dojímá podpora fanoušků.

Poté, co byli jezdci Williamsu mezi deseti nejrychlejším ve všech třech trénincích, je pro ně velkým překvapením i zklamáním, že v kvalifikaci se jim to nepodařilo a nemohli se ucházet o místa v prvních pěti startovních řadách. Obzvláště to mrzí Felipeho Massu, který se chtěl se svými fanoušky rozloučit ze stupňů vítězů, ale kvůli startu až z třináctého místa bude muset svůj cíl nejspíš přehodnotit.

"Je škoda skončit s takovým výsledkem, když po Q1 jsem si byl opravdu jistý, že všechno do sebe zapadá," řekl 35letý Massa. "Byl jsem spokojený s vyvážením, vše fungovalo a pak najednou přestaly pracovat přední pneumatiky. Vůz byl ve většině zatáček nedotáčivý a neměl jsem možnost zlepšit svůj čas."

Závod ale může být mnohem lepší a jistě bude plný emocí.

"Líbilo se mi vidět tribuny křičet mé jméno a fandit mi. Nikdy na to nezapomenu a jsem si jistý, že během závodu to bude ještě lepší a na trati ze sebe kvůli ním vydám všechno. Už nemohu být více motivovaný a poslední kolo bude určitě trochu smutné, ale těším se na všechnu tu lásku od fanoušků a budu si to navždy pamatovat."

Valtteri Bottas měl v Q2 stejný problém s nečekanou ztrátou rychlosti.

"Jsem samozřejmě zklamaný, že jsem se nedostal do Q3," přiznal finský jezdec. "Během celého víkendu jsme byli rychlí, ale v kvalifikaci jsme byli z nějakého důvodu pomalí, zatímco někteří soupeři byli překvapivě rychlí. Pochybuji, že jsme z vozu za těchto chladnějších podmínek vytáhli všechno, ale důležitý bude závod. Opět budeme bojovat s Force India."