Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Další zastávka: Filipíny

Další zastávka: Filipíny

Ještě jeden závod v jihovýchodní Asii?

Pozornosti britských novin The Independent neuniklo, že F1 si na Filipínách registrovala ochrannou známku Philippine Grand Prix a Manila Grand Prix. Ochrana se vztahuje na sedm oblastí včetně sportovních podniků, vysílání, oblečení a tiskařských produktů.

Že to ještě neznamená, že se v hlavním městě Filipín skutečně pojede velká cena, ani že souostroví rozkládající se severně od Indonésie má skutečně vážný zájem? To je pravda, ale… V listopadu 2017 si F1 zaregistrovala Grand Prix of Miami a o šest měsíců později bylo oficiálně potvrzeno, že se jedná o velké ceně v ulicích tohoto amerického města. Na začátku tohoto měsíce přišla z Finska zpráva, že se začalo s analýzou možnosti ucházet se o velkou cenu F1, přičemž pojmenování Finnish Grand Prix a Helsinki Grand Prix byla registrována loni v srpnu.

Náznaky zájmu o Velkou cenu Filipín jsou dost překvapivé, jelikož v minulosti se o této zemi ve F1 moc nemluvilo. Bernie Ecclestone, bývalý boss F1, údajně jednou o VC Filipín uvažoval na doporučení spolumajitele Red Bullu pocházejícího z nedalekého Thajska, ale nic z toho nebylo. Kromě toho, další konkurent v regionu by asi nepotěšil Singapur ani Vietnam.

Další média přispěchala s informací, že nový filipínský okruh navrhl Hermann Tilke, ale údajně se u FIA (zatím) uchází pouze o licenci Grade 2, která je dostatečná pro všechny série kromě F1, ta vyžaduje Grade 1.