Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Virtuální mercedesy ve třech podobách

Virtuální mercedesy ve třech podobách

Šampionát v esportu podporuje i Dominik Hašek

V pražském Re-Play studiu se dnes uskutečnila tisková konference, věnovaná novému ročníku šampionátu Mercedes-Benz Virtual GP 2019. Organizátoři na ní uvítali i legendárního hokejového brankáře Dominika Haška, který sponzoruje dva zúčastněné týmy. Titulárním partnerem je již podruhé značka Mercedes-Benz.

Soupeření ve stále oblíbenějším esportu se tentokrát účastní 22 závodníků, z nichž polovina vytvoří skupinu VGP1 pro již ostřílené borce a zbytek bude zařazen do VGP2, určené těm méně zkušeným. Stáj bude tvořit vždy jeden zástupce VGP1 a jeden z VGP2. Ve startovním poli nechybějí ani dosud jediní dva Češi, kteří se výrazně prosadili na mezinárodní scéně: Michal Šmídl a Martin Štefanko.

Virtuální automobilovou technikou budou samozřejmě vozidla s trojcípou hvězdou – loňský monopost Mercedes F1, aktuální podoba speciálu AMG pro GT3 a také ikonický Mercedes-Benz 190E Evo II, který se proslavil v devadesátých letech v seriálu DTM.

Kalendář sestává z třinácti podniků. Najdeme mezi nimi klasiku, jakou jsou okruhy v Monze, Spa-Francorchampsu, Makau či na Nürburgringu, ale kupříkladu i prakticky neznámou japonskou Okajamu.

Většinou se pojede online formou, kdy soutěžící budou sedět doma u svých počítačů. Čtyřikrát se klání odehraje v Re-Play studiu a závěrečný závod bude hostit herní veletrh For Games.

Na vítěze v kategorii VGP1 čeká roční zápůjčka nového vozu Mercedes-Benz Třídy CLA, včetně zajištěného pojištění, dálniční známky i servisu.