Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Red Bull prý v Baku dostane 20 nových koní

Red Bull prý v Baku dostane 20 nových koní

Chce se probojovat zpět mezi špičku

Tak se zdá, že Honda má pro nejbližší velkou cenu připraven nový motor a bez otálení jej nainstaluje do vozů Red Bullu. Výsledkem práce japonských inženýrů má být navýšení výkonu až o 20 koňských sil.

"Dobré zprávy od Hondy. V Baku budeme mít o 20 koňských sil více," oznámil Red Bull.

Zpráva je to více než jasná, ale přesto ji přijímáme s otazníkem, jelikož s ní přišel Helmut Marko, jenž má sklony k přehánění. Honda ale určitě něco chystá.

"Co se týče rovinek, Honda dělá pokroky. Víme, že je na cestě několik věcí, které nám v blízké budoucnosti pomohou v oblasti, kde ve srovnání s jinými vozy ztrácíme," potvrdil Christian Horner.

Skok vpřed očekává i Max Verstappen: "Momentálně prostě nemáme rychlost. Ale bude to velmi dlouhá sezona a my doufáme, že budeme mít nové věci, díky kterým se posuneme mezi špičku."

Podle něj ale skutečně velký výkonnostní skok není naplánovaný na příští týden. "Budeme mít nové díly motoru i vozu, ale na větší novinky si ještě budeme muset počkat," uvedl.

Horner v Číně řekl, že s rychlostí vozu v prvním a druhém sektoru trati může být tým spokojený, rezervy zůstaly ve třetím. Nepřímo tak naznačil, že problémy vozu, hlavně s nastavením, se podařilo vyřešit a čeká se na další krok Hondy, jelikož třetímu sektoru okruhu v Šanghaji dominuje 1.2 kilometru dlouhá rovinka.