Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Skvělý Staněk vedl od startu do cíle

Skvělý Staněk vedl od startu do cíle

V ADAC Formel 4 triumfoval již podruhé

Roman Staněk vyhrál už svůj druhý závod v šampionátu ADAC Formel 4. V celkovém pořadí se propracoval na třetí příčku a suverénně dominuje hodnocení nováčků.

Závěrečná jízda na Nürburgringu musela být kvůli průtrži mračen odložena o dvacet minut a začínala za safety carem. Nejvýhodnější výchozí pozici měl právě Staněk, jenž v dopoledním klání skončil osmý. To automaticky znamenalo postavení v čele startu pro odpoledne.

Český jezdec se při restartu bez problémů udržel v čele, zatímco za ním předjel Dennis Hauger Joshuu Dürksena a Olivera Rasmussena, čímž se dostal na druhé místo. 

Roman Staněk vede pole jezdců F4 na zmoklém Nürburgringu

Kritická chvíle pro Staňka nastala ve chvíli, kdy téměř současně uvízli na trati Dürksen a Gianluca Petecof a byla vyhlášena další neutralizace. Pilot týmu US Racing CHRS se ale ani tentokrát nenechal rozhodit a v pohodě si dokroužil pro zasloužený triumf.

Mám z prvenství obrovskou radost, všechno běželo přesně podle plánu,“ svěřil se Staněk. „Dokázal jsem, že umím vyhrávat a doufám, že to nebylo naposledy. Byla to ta správná tečka za víkendem a už teď se těším na Hockenheimring a Sachsenring.

Výsledky: 1. Roman Staněk (US Racing – CHRS), 2. Dennis Hauger (Van Amersfoort Racing) +0,431, 3. Oliver Rasmussen (Prema Powerteam) +0,766, 4. Alessandro Ghiretti (US-Racing – CHRS) +1,000, 5. Arthur Leclerc (US Racing – CHRS) +1,879.

Celkové pořadí po 14 závodech z 20: 1. Théo Pourchaire 189, 2. Arthur Leclerc 136, 3. Roman Staněk 129, 4. Alessandro Ghiretti 122, 5. Dennis Hauger 121...