Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rosberg vidí chybu u obou jezdců Ferrari

Rosberg vidí chybu u obou jezdců Ferrari

Jeden je ale vinný trošičku více

Nico Rosberg, mistr světa z roku 2016, se po ukončení jezdecké kariéry přesunul do role odborníka, komentátora, blogera a youtubera, samozřejmě navázaného na svět F1. Ani jeho neminulo téma vzájemného vyřazení vozů Ferrari. S Lewisem Hamiltonem jako týmovým kolegou si prošli lecčím a asi se tedy dovede vžít do pozic obou závodníků. Jako většina ostatních, i on vidí tvrdohlavost u obou, ale pro jednoho má trošku více pochopení.

"Měl jsem takový incident, není snadné to rozhodnout," přiznává Rosberg. "Každý se snaží toho druhého někam natlačit a mít co nejvíce prostoru pro sebe. Nikdo nechce nechávat místo navíc, to je třeba si uvědomit. Ale vidím, že Leclerc nechal potřebné minimum na vnějšku a pak si Vettel, jakmile se dostal vpřed, začal dělat více místa. Jakmile se dostanete vpřed, jste dominantním jezdcem a diktujete směr.

Na Leclerkově straně ale vidím o trošičku méně viny, to je můj názor. Měl jsem podobné incidenty. Ten vpředu si myslí, že se přesouvá dost pomalu, ale přitom je pro něj důležité dostat toho druhého co nejdříve na okraj. Ten vzadu neví, co přesně ten druhý dělá. Přitom rozhodují milimetry a než si to uvědomíte...

Oba byli maximálně agresivní a došlo pouze k malému kontaktu, který zničil oba vozy. Přesto ale vidím trochu méně viny na Leclerkově straně, protože se mně zdá, že Vettel příliš spěchal, přesouval se moc rychle a brzy. Ale v podstatě jsou viníky oba."