Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rosberg: Ferrari neudrží vývojové tempo Mercedesu

Rosberg: Ferrari neudrží vývojové tempo Mercedesu

Favorit je prý jasný.

Zatímco svět F1 se raduje z napínavé sezony, jeho úřadující mistr už ví, ze kterého týmu bude jeho nástupce. Titul opět získá jeden z jezdců Mercedesu, protože Ferrari nedokáže zvládat vývoj tak rychle jako jeho bývalý zaměstnavatel.

"Ferrari v zimě odvedlo skvělou práci," cituje Rosberga Sport Bild. "Ale teď to už je závod ve vývoji. Nechce se mi věřit, že by Ferrari mohlo udržet tempo. Vlastně jsem si už po Silverstone řekl: Tak, to by bylo. Překvapilo mě, že v Maďarsku Ferrari vrátilo úder, ale Spa bude opět v režii Mercedesu. Pochybuji, že Ferrari bude mít šanci vyhrát."

Rosberg řekl i svůj názor na starší téma vzplanutí emocí svého krajana a bývalého soupeře Sebastiana Vettela v Baku, kde úmyslně kolidoval s Lewisem Hamiltonem z důvodu, který se později ukázal být nepravdivý.

"Víme, že občas nezvládá emoce. Loni jsme to slyšeli v Mexiku, v jeho vysílačce. Jenže je to zároveň i jeho silnou stránkou. Ano, z krátkodobého pohledu, v tom momentě to vypadá jako jeho slabé místo, ale v součtu celé sezony mu to může naopak pomoci. Jeho osobnost, navzdory všemu kolem, je nastavena na vítězství. A to nemůže být na závadu."