Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Švédská premiéra skončila ve dvacítce

Švédská premiéra skončila ve dvacítce

Mareš v sobotu pořádně šlápl na plyn

Filip Mareš a Jan Hloušek mají za sebou premiéru v podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích. Ve Švédské rallye dorazili na cílovou rampu na dvacátém místě.

Rozmary počasí způsobily, že obligátního sněhu a ledu bylo na severu Evropy tentokráte pomálu. Nakonec zůstalo jen devět rychlostních zkoušek o délce necelých 150 kilometrů.

V úvodu se Mareš zařadil na dvaadvacátou příčku, z níž se mu v průběhu první etapy podařilo poskočit ještě o stupínek výše. „Výhoda Seveřanů je znát, narodili se tady a jezdí odmala jak na sněhu, tak na šotolině, jsou to jejich domácí podmínky,“ konstatoval navigátor Hloušek.

Spokojená dvojice Filip Mareš (vlevo) a Jan Hloušek v cíli Švédské rallye

V sobotu Češi hodně přidali a na vložce Finnskogen dosáhli oproti pátku času rychlejšího o plných třicet vteřin! „Už to bylo výrazně lepší. Ztráta na opravdu nejrychlejší se snížila a teď na poslední klasické erzetě to byla jen zhruba sekunda na kilometr. Cítím to i na jízdě, mám z toho větší radost. Myslím si, že víme, kam se ještě posouvat, ale už takhle je to pro nás slibné,“ zrekapituloval svoje počínání Mareš.

V neděli byl na programu zcela netypicky jediný měřený úsek. Mareš na něm odrazil nápor Rusa Grjazina a udržel se v elitní dvacítce. „Švédsko hodnotím super. Těch zkušeností, které jsme tady posbírali, je velká spousta, jsem z toho fakt nadšený,“ prohlásil náš reprezentant.