Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Mareše čeká premiéra v mistrovství světa

Mareše čeká premiéra v mistrovství světa

Ve Švédsku poprvé pojede na sněhu

Úřadující juniorští mistři Evropy v automobilových soutěžích Filip Mareš a Jan Hloušek dnes seznámili v Praze novináře se svými plány na letošní sezonu.

Posádka zůstává věrná osvědčené Škodě Fabia R5 Evo z dílny Romana Kresty. Nic na tom nemění ani fakt, že Mareš si minulý týden vyzkoušel v Zell am See během GP Ice Race tovární auto. „Byla to nádherná akce a hlavně skvělá zkušenost z jízdy na sněhu,“ pochvaloval si mladoboleslavský pilot, který nastupuje pod hlavičkou ACA Škoda Autoklub Teamu.

Právě na tomto povrchu a také v mistrovství světa ho čeká tento víkend ve Švédsku ostrá premiéra. „Je to splněný sen a hodlám si to pořádně užít,“ uvedl Mareš. „Tohle rozhodně nečeká na každého závodníka.

Poněkud nejasný je další program. Potvrzené jsou totiž dosud pouze starty v podniku evropského šampionátu Azores Rallye (26. – 28. března) a na domácí Barum Czech Rally Zlín (28. – 30. srpna). 

V Zell am See si Mareš vyzkoušel jízdu na sněhu

Leccos ale napovídají slova Petra Cigánka, key account manažera tuzemského zastoupení Michelinu. Právě francouzský pneumatikářský koncern je jedním z ústředních partnerů ACA Škoda Autoklub Teamu, a i na tiskové konferenci to bylo zřetelně vidět.

Z hlediska fanoušků je pochopitelně výborné, že Filip a Honza jedou svět. Naše spolupráce je však postavena na regionální bázi. Proto je raději uvidíme v tuzemském mistráku, případně v soutěžích mistrovství Evropy. Samozřejmě, že mateřský Michelin Sport s námi v tomto směru komunikuje a poskytuje nám podporu. Filip je zároveň ambasadorem značky. Proto se také objeví na ženevském autosalonu a standardně ho zveme na testy našich produktů,“ prohlásil Cigánek.