Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ve Španělsku se strhl boj o televizní práva

Ve Španělsku se strhl boj o televizní práva

Sainzův přestup změnil všechno

Exkluzivní práva na vysílání velkých cen F1 na území Španělska vlastní společnost Movistar, která se ale dosud neobtěžovala prodloužit smlouvu, jež vyprší na konci tohoto roku. A zřejmě udělala chybu, protože teď bude cena vysoká. Objevil se konkurent, který má najednou velký zájem získat F1 do své streamovací služby. Je jasné, co změnilo situaci: Zpráva, že Carlos Sainz bude příští rok závodit za Ferrari.

"Naším záměrem je doplnit nabídku motoristického sportu, v níž už máme Moto GP a superbiky v jedné stopě a z automobilových podniků WRC, WEC a Dakar," cituje španělské El Periodico zdroj z DAZN. "Formule 1 je poslední chybějící kousek skládačky a našemu souboru by dala mnohem vyšší hodnotu.

Je logické předpokládat, že ve Španělsku poroste zájem o F1, když teď budeme mít Španěla pravidelně bojujícího o pódium i vítězství. Dorna (společnost obchodující s vysílacími právy na Moto GP a superbiky, Španělsko je tradiční baštou motocyklového závodění, pozn. red.) nás už ujistila, že bude velmi ráda sdílet jednu platformu s F1. Jsou to dvě disciplíny, které si nekonkurují, ale vzájemně se doplňují."

DAZN si za přístup ke své sportovní nabídce účtuje 10 eur měsíčně, po zařazení F1 ale cena nejspíš rychle poroste.

Sainzův přestup může zachránit i VC Španělska v Barceloně. Foto: McLaren

 

Zdroj: FORMULE.CZ