Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Slepý bandita pokořil mostecký okruh

Slepý bandita pokořil mostecký okruh

Skvělý výkon nevidomého řidiče

Na silnicích často narazíme na individua, budící v nás dojem slepců. Petr Haluška je však úplně jiný případ. Od narození je totiž opravdu nevidomý.

I přes svůj hendikep je velkým motoristickým nadšencem a již dlouho měl jeden nesplněný sen - naučit se řídit auto a zajet čas na reálném okruhu. Pokusu předcházel důkladný trénink na simulátoru firmy 301.cz. Její pracovník Jaroslav Ševčík se zároveň ujal role hlasového navigátora.

Dost nás fascinovalo, čeho chce dosáhnout, a tak jsme se mu rozhodli pomoci,“ uvedl mentor týmu Buggyra Racing Martin Koloc. „Dohodli jsme se s Autodromem Most a dali mu k dispozici naše cupové Clio z Buggyra Academy.“ 

Petr Haluška dokázal, že i zdánlivě nemožné se může stát realitou. Foto: Buggyra

Na dráze zvládl muž, přezdívaný Slepý bandita, jedno kolo za čtyři minuty a 42 vteřin, což představuje v této specifické kategorii rekord mostecké tratě.

Mám hroznou radost, že se to povedlo. Je to samozřejmě i o bezpečnosti, zpočátku jsem kroužil opatrně. Věřím, že ještě dostanu příležitost, abych se mohl zlepšovat. Všem, kteří mi tohle umožnili, moc děkuji,“ svěřil se v cíli.

V jednu chvíli jsme skončili venku, málem jsem prošlápl podlahu. Petr naštěstí zachoval chladnou hlavu. Na nouzové slovo průser reagoval bez zaváhání a hladce zastavil,“ dodal spolujezdec.

Zdroj: Buggyra