Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Slepý bandita pokořil mostecký okruh

Slepý bandita pokořil mostecký okruh

Skvělý výkon nevidomého řidiče

Na silnicích často narazíme na individua, budící v nás dojem slepců. Petr Haluška je však úplně jiný případ. Od narození je totiž opravdu nevidomý.

I přes svůj hendikep je velkým motoristickým nadšencem a již dlouho měl jeden nesplněný sen - naučit se řídit auto a zajet čas na reálném okruhu. Pokusu předcházel důkladný trénink na simulátoru firmy 301.cz. Její pracovník Jaroslav Ševčík se zároveň ujal role hlasového navigátora.

Dost nás fascinovalo, čeho chce dosáhnout, a tak jsme se mu rozhodli pomoci,“ uvedl mentor týmu Buggyra Racing Martin Koloc. „Dohodli jsme se s Autodromem Most a dali mu k dispozici naše cupové Clio z Buggyra Academy.“ 

Petr Haluška dokázal, že i zdánlivě nemožné se může stát realitou. Foto: Buggyra

Na dráze zvládl muž, přezdívaný Slepý bandita, jedno kolo za čtyři minuty a 42 vteřin, což představuje v této specifické kategorii rekord mostecké tratě.

Mám hroznou radost, že se to povedlo. Je to samozřejmě i o bezpečnosti, zpočátku jsem kroužil opatrně. Věřím, že ještě dostanu příležitost, abych se mohl zlepšovat. Všem, kteří mi tohle umožnili, moc děkuji,“ svěřil se v cíli.

V jednu chvíli jsme skončili venku, málem jsem prošlápl podlahu. Petr naštěstí zachoval chladnou hlavu. Na nouzové slovo průser reagoval bez zaváhání a hladce zastavil,“ dodal spolujezdec.

Zdroj: Buggyra