Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Těžká hodina pro Franka Williamse

Těžká hodina pro Franka Williamse

Jeho dítě hledá nového majitele

Na frankfurtské burze kótovaná společnost Williams Grand Prix Holdings PLC (WGPH) dnes oznámila, že je na prodej.

V oficiálním prohlášení, které doprovázelo zveřejnění hospodářských výsledků za rok 2019, se uvádí, že v důsledku nepříznivého ekonomického vývoje přicházejí v úvahu tři možné další kroky. Jsou jimi navýšení kapitálu, přenechání menšinového podílu nebo odprodej kompletní firmy.

Z čísel vyplývá, že WGPH táhne ke dnu právě tým F1. Loni při obratu 95,4 milionu liber prodělal 10,1 milionu. To představuje podstatnou část ztráty holdingu, která činí 13 milionů.

Kdeže zlaté časy jsou... Keke Rosberg si jede s williamsem pro vítězství ve VC Monaka 1983. Foto: Williams

Další Jobovou zvěstí je ukončení spolupráce s titulárním partnerem ROKiT. Přitom v červenci 2019 s ním byla uzavřena nová tříletá sponzorská smlouva. Důvod rozchodu oznámen nebyl, pravděpodobně však poskytoval mobilních služeb byl na štíru s placením.

Po čtyřech solidních sezonách, kdy jsme v Poháru konstruktérů obsadili dvakrát třetí a dvakrát páté místo, teď prožíváme nelehké období,“ přiznal předseda představenstva WGPH Mike O´Driscoll. „Ještě to zhoršily koronavirová krize a s ní spojený výpadek příjmů.

Současně zdůraznil, že WGPH je i nadále schopen dostát svým závazkům. Naznačil, že se rozbíhají jednání s několika potenciálními investory. Znalci zákulisí F1 jsou však k jeho slovům značně skeptičtí.

Zdroj: FORMULE.cz