Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Lacko po osmi měsících znovu v kabině

Lacko po osmi měsících znovu v kabině

V Mostě testoval zbrusu nový tahač

Předzvěstí návratu automobilových závodů je vzrůstající počet testování. Buggyra Racing se opět vydal na mostecký okruh.

Tentokrát se zde s novým tahačem DV50 představil také Adam Lacko, který má již za sebou povinnou čtrnáctidenní karanténu. „Po osmi měsících jsem se konečně svezl v trucku a mám z toho velkou radost. Jako vždy na začátku sezony jsou vyhlídky pozitivní. Pořád něco zkoušíme, takže si myslím, že automobil posuneme ještě o kousek dál,“ konstatoval exmistr Evropy. „Bohužel těsně před tím, než uzavřeli hranice, jsem odletěl do Španělska a tam jsem uvízl. Ale takový je osud. Teď jsem se dočkal a svrbí mě ruce.“ 

Adamu Lackovi zkomplikoval návrat k závodnímu volantu koronavirus. Foto: Buggyra

První den jsme byli trochu nejistí, zda je to správný směr, ale nyní jsme na rychlejších časech a Adamovi se auto líbí více,“ zhodnotil premiéru DV50 šéfkonstruktér Buggyry David Vršecký.

Na autodrom dorazily také Lamborghini Huracán ST Mičánek Motorsportu nebo Mercedes AMG GT3 Buggyra Zero Mileage Racingu. Do něho usedl rovněž Tomáš Enge. „Opět jsme pochopili ještě více toto auto, které má 600 koní, motor vpředu a zadní náhon. Máme najeto 2500 testovacích kilometrů, čímž se, myslím, v Evropě nikdo jiný nemůže vykázat. Po drobných úpravách nastavení je to zase lepší a čitelnější. Má to trochu větší grip,“ uvedl.

Zdroj: Buggyra