Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Buggyra se pokusí o rychlostní rekord

Buggyra se pokusí o rychlostní rekord

Na dosah je hranice 300 km/h

Tým Buggyra Racing naznačil, že se hodlá v nejbližší době pokusit o něco mimořádného. Patrně půjde o překonání světového rychlostního rekordu v kategorii tahačů. Nástrojem k tomu se má stát nový speciál, upravený ve spolupráci se společností Techsoft Engeneering.

Firemní inženýři protáhli truck aerodynamickým virtuálním tunelem a v nejvyšší možné míře optimalizovali jeho vnitřní i vnější tvary. Vůz se tak posunul do úplně jiných dimenzí,“ uvedl závodní inženýr Robin Dolejš. 

V aerodynamickém tunelu se hledaly optimální aerodynamické tvary. Foto: Buggyra

Za volant se zřejmě posadí stávající globální rekordman na letmý kilometr David Vršecký. „V současné době děláme na pneumatikách, protože první část akce je o brutálním gripu. Musíme přenést výkon motoru, který funguje v režimu naplno a ještě více, na asfalt. Co se na začátku ztratí, nepůjde dohnat. V takovém případě bude lepší absolvovat zbytek trasy ve volném tempu a zkusit to znova,“ připomněl.

Naskýtá se dokonce šance na zdolání magické hranice 300 km/h. „Tenkrát před šestnácti lety jsem v Dubaji vytáhl maximálku na nějakých 294,2 kilometru za hodinu. Samozřejmě, že mě lákalo překročit, byť na sekundu, třístovkovou hranici. Cílem ale bylo dostat se přes průměr 280 kilometrů za hodinu, což se rovnalo světovému rekordu. Letos by to mohlo být jiné,“ zadoufal Vršecký.

Zdroj: Buggyra Racing