Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton chce od příštího roku přidat

Hamilton chce od příštího roku přidat

Má jít o pět milionů eur ročně

Navenek se Mercedes a Lewis Hamilton snaží budit dojem, že prodloužení vzájemné smlouvy, která letos skončí, je pouhou formalitou. Skutečnost však může být jiná.

Daily Mail totiž přišel s tvrzením, že obhájce titulu nekompromisně požaduje zvýšení roční gáže z dnešních odhadovaných 40 milionů eur na 45. Jde o informaci, která pochází, jak jinak, „z důvěryhodného zdroje v Hamiltonově okolí.“

Pokud je to pravda, dostal tím šestinásobný šampion svůj tým mezi dva mlýnské kameny. Ten má na jedné straně samozřejmě zájem na prvotřídním jezdeckém složení, zvláště když náklady na něj se nepočítají do rozpočtového stropu. 

Lewis Hamilton hodlá ze své pomalu končící kariéry vytlouci co nejvíce. Foto: Mercedes

Na druhé on sám i celá automobilka už několikrát deklarovaly, že v časech koronavirové krize hodlají s finančními prostředky zacházet co nejodpovědněji. Koncern Daimler by asi těžko zdůvodňoval svým zaměstnancům, převedeným do režimu kurzarbeitu, proč vyhazuje takové peníze kvůli jedinému člověkovi.

Mercedes může své hvězdě nabídnout jako kompenzaci za stažení jejího požadavku dlouhodobé benefity spojené s rolí ambasadora značky. A možná mu také jemně naznačí, že už mu je přece jen 35 let…

Ve hře samozřejmě zůstává i eventualita Hamiltonova přestupu do Ferrari. Nejspíše ovšem jen v případě odchodu Tota Wolffa a zavedení skutečně masivního úsporného programu. To si alespoň myslí expert televize Sky Martin Brundle.

Zdroj: FORMULE.cz