Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Zákaz vycházení v Maďarsku je nutným zlem

Zákaz vycházení v Maďarsku je nutným zlem

Jezdec F3 však kvůli němu možná přijde o ruku

Jak známo, panují v případě VC Maďarska velmi přísná karanténní omezení. Všichni účastníci se smějí pohybovat jen v prostorách svého ubytovacího zařízení a na Hungaroringu.

Vztahuje se to i na doprovodné série. Pilot F3 Oscar Piastri se kvůli tomu ocitl v neřešitelné situaci. „Můj hotel neservíruje obědy a catering na okruhu nefunguje. Takže vysolím 15 000 eur pokuty a půjdu se najíst někam jinam. Nebo ještě lépe, pustím se do své levé ruky,“ uvedl s notnou dávkou černého humoru. 

Junior Renaultu Oscar Piastri s Danielem Ricciardem a zatím oběma končetinami. Foto: Renault

Starší a uvážlivější šéfové týmů F1 vesměs volí smířlivější slova. „Opatření to jsou hodně tvrdá,“ konstatoval Christian Horner z Red Bull Racingu. „Ale předtím jsme byli tři měsíce zavření doma. Jestliže bych měl volit mezi těmito podmínkami a tím, že by se závody vůbec nekonaly, mám jasno. Jistě, má to daleko do optimálního stavu. Nacházíme se však ve výjimečných časech – a je to jen týden v našem životě.

Souhlasí s ním i jeho kolega z Haasu Günther Steiner: „Zákaz vycházení není ničím, co by mě naplňovalo nadšením. Musíme být ale vděční za to, že tu můžeme být. Pravidla je třeba dodržovat a já v tom nevidím žádný problém.

Zdroj: FORMULE.cz