Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Honda je v závodech silnější než Renault

Honda je v závodech silnější než Renault

Nový zákaz může zamíchat kartami

Tento víkend se pojede poslední velká cena před zákazem měnění motorových režimů v průběhu závodního víkendu. Co od změny očekává Helmut Marko?

Mercedes asi bude v neděli schopen déle udržet vyšší výkon," řekl šéf motorsportu Red Bullu v rozhovoru pro Motorsport-Total. "Zároveň ale můžeme očekávat, že už nebude tak dominantní v kvalifikacích. A zákaz mu znemožní také zvyšování výkonu před a po zastávce v boxech."

Další, kterým podle Marka zákaz v sobotu velmi ublíží, budou týmy Renault a McLaren.

"Renault má celkem dobrý kvalifikační režim, ale v závodě je jejich motor slabší než náš. V kvalifikaci může být Renault na stejné nebo dokonce trochu vyšší úrovni než my, ale v neděli jsme, co se týče výkonu motoru, jednoznačně na druhém místě za Mercedesem,“ prohlásil.

V zákulisí se povídá, že to byly Mercedes a Honda, kteří požádaly FIA, aby zákaz začal platit až od víkendu VC Itálie. Marko ještě naznačil, že stále věří, že Max Verstappen dokáže letos zabojovat o mistrovský titul.

"Stále jsme v nevýhodě. Naše šasi je nepředvídatelné kvůli tomu, že data z aerodynamického tunelu nesedí s realitou na trati. Ale pracujeme na tom. V Belgii budeme mít nové věci, od kterých očekáváme zlepšení stability vozu. Ještě se nerozdala ani polovina bodů z letošního šampionátu. Jednou přece někdo musí Mercedes porazit," zdůraznil Marko.

Jak se Japonci poperou s novou výzvou? Foto: Honda

zdroj: originální materiál redakce, titulní foto: Red Bull