Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Prema odtajnila sestavu pro barcelonské testy

Prema odtajnila sestavu pro barcelonské testy

Je v ní i Staněk

Na okruhu v Barceloně se budou příští týden prohánět monoposty FIA F3. Na programu jsou totiž úvodní dva dny posezonních testů. Ty se uskuteční v pondělí a v úterý.

Prvním týmem, který oznámil jména jezdců, s nimiž se v Katalánsku představí, je Prema. Nejúspěšnější stáj uplynulého ročníku, v němž kromě celkového vítězství v týmovém hodnocení získala zásluhou Oscara Piastriho také jezdecký titul, dá šanci Arthuru Leclerkovi, Davidu Schumacherovi, Dennisi Haugerovi a také českému jezdci Romanu Staňkovi.

Hauger a Leclerc, jenž je mladším bratrem současného pilota Ferrari ve formuli 1 Charlese, nastoupí během obou testovacích dní. Schumacher se Staňkem dostanou k dispozici po jednom dni. Zatímco syn vítěze šesti velkých cen formule 1 Ralfa Schumachera se v akci objeví v pondělí, rodák z Valašského Meziříčí usedne do kokpitu třetího vozu v úterý.

Roman Staněk se znovu objeví v barvách Premy. Foto: Charouz Racing System

Haugera, Schumachera i Staňka jsme mohli vídat ve FIA F3 již letos. Zatímco první jmenovaný závodil za stáj Hitech Grand Prix a v konečném pořadí obsadil se 14 body 17. příčku, pilot Charouz Racing Systemu Staněk vybojoval tři body a skončil celkově dvacátý první.

I Schumachera jsme během úvodních šesti podniků viděli v barvách českého týmu, na poslední tři závodní víkendy se ale přesunul ke Carlinu. Ani pro jeden tým ovšem body nezískal a v šampionátu se umístil jako dvacátý osmý. Arthura Leclerka pak letos můžeme vídat ve Formula Regional European Championship, v němž závodí právě za Premu.

Připomeňme, že ani pro Staňka nepůjde v Barceloně o první vystoupení v barvách italského týmu. Původně měl i on letos pro tuto stáj jezdit ve Formula Regional European Championship. Z tohoto plánu ale nakonec sešlo. Ještě předtím ale stihl pro Premu testovat.

Zdroj: Prema, úvodní foto: Prema