Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

AMG bude mít u Mercedesu více prostoru

AMG bude mít u Mercedesu více prostoru

Automobilka rozhodovala o budoucnosti svých značek

Mercedes v úterý investorům představil plánovanou budoucnost této značky i jejích divizí Maybach, G, EQ a AMG. Opět jednou bylo potvrzeno, že Mercedes jako celek se vydává cestou elektrifikace svých modelů. U AMG pak bylo zmíněno, že od příštího roku bude posíleno jeho propojení s týmem F1.

Celé jméno týmu známého prostě jako Mercedes zní Mercedes-AMG Petronas Formula One Team. AMG, firmě specializované na sportovní úpravy luxusních stříbrných automobilů, se však moc pozornosti nedostává. Již brzy by však AMG mělo alespoň částečně vystoupit ze stínu. S týmem naváže lepší technologickou spolupráci a jeho logo by na monopostu mělo dostat více prostoru než dosud.

"Využijeme vývoje výkonných hybridů ve formuli 1, jakož i jiné skvělé technologie budoucnosti, a zabudujeme je do našich vozů AMG," oznámil generální ředitel Mercedesu Ola Källenius.

Přitom nezapomněl zmínit Project One, připravovaný hypersport, na kterém se pracuje v továrně na motory F1 v Brixworthu, v sídle týmu v Brackley i v německé centrále AMG. Nyní to vypadá, že tento model bude pouze první vlaštovkou.

Samozřejmě nás napadne, zda Källenius náhodou nezamýšlí elektrifikovanou značku Mercedes z hybridní F1 pomalu stahovat a vlastnictví špičkového týmu a dodavatele motorů teď využít ke zpopularizování značky AMG. Nic takového však nebylo naznačeno a máme už i příklad toho, jak se technologie a zkušenosti z hybridní F1 dají využívat v elektrických automobilech. Motorová esa z Brixworthu mají Mercedesu pomoci vyvinout úložiště energie (baterii) pro elektromobily s rekordně dlouhým dojezdem.

Nalézt logo AMG na letošním voze je docela obtížné. Foto: Mercedes

Zdroj. Mercedes, úvodní foto: Mercedes