Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Grosjean se právě podruhé narodil

Grosjean se právě podruhé narodil

Po jeho těžké nehodě je VC Bahrajnu zastavena

Když včera mluvil Romain Grosjean o svých obavách z budoucnosti, netušil ani on, jak rychle dojdou naplnění. Ve třetí zatáčce úvodního kola dnešní Velké ceny Bahrajnu vletěl jeho haas po předchozí kolizi s vozem Daniila Kvjata do svodidel. Monopost se prakticky rozlomil na dvě části a okamžitě vzplanul.

I hodně zkušení komentátoři se shodli, že něco takového ve své novinářské kariéře ještě nezažili. Následovaly nekonečné sekundy, kdy se nevědělo, zda nedošlo k nejhoršímu. Televize z pochopitelných důvodů žádné záběry z místa neštěstí nepřinášela. Pohledy na plačící členky týmu Haas jen umocňovaly pochmurnou atmosféru. 

Grosjean toho měl plné kecky, ale s hraniční situací se vypořádal obdivuhodně. Foto: Haas

Potom se konečně na sociálních sítích objevila uklidňující informace. Grosjean je venku z auta a relativně v pořádku.

Francouzský pilot zvládl nanejvýš krizovou situaci fantasticky. Ačkoliv musel být po masivním nárazu značně otřesen, dokázal vlastními silami uniknout plamenům. Za záchranu svého života tak vděčí hlavně sám sobě, zřejmě i zařízení Halo (tento názor zastává mimo jiné exmistr světa Damon Hill) a rovněž úsilí minimálně tisícovky strážných andělů, kteří nad ním bděli.

Sanitka jej převezla do zdravotního střediska na okruhu. Lékaři při prvotním ohledání shledali lehčí popáleniny na rukou a kotnících. Jinak se mu ale vede dobře.

Závod je v této chvíli pochopitelně zastaven, protože je třeba vyměnit poničená svodidla.

Aktualizace: Vyšetření v nemocnici v Manamě vyloučilo zlomeniny. Jezdec zůstal s popáleninami na hřbetu rukou v nemocnici do pondělí na pozorování.

Zdroj: F1, úvodní foto: F1