Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton konečně našel přemožitele

Hamilton konečně našel přemožitele

Mistr světa byl pozitivně testován na Covid-19

Šokující zpráva dnes přišla z Bahrajnu. Nadcházející VC as-Sachíru se bude muset obejít bez již jistého mistra světa Lewise Hamiltona. Sedminásobný šampion bude chybět i v závěrečném podniku v Abú Zabí.

Pilot Mercedesu si pochopitelně nevybírá předčasnou dovolenou. Na vině je metla současnosti, pandemie koronaviru. Hamilton byl na něj v minulém týdnu třikrát negativně testován. Jenže včera pocítil lehké symptomy nemoci Covid-19. Následné dva odběry ji bohužel potvrdily. 

Pro Lewise Hamiltona letošní sezona už skončila. Foto: Mercedes

Podle hygienických pravidel, která platí v Bahrajnském království, se musel Hamilton uchýlit do přísné izolace. Navíc mu nebude umožněno odcestovat v následujícím týdnu do Abú Zabí. Podle sdělení Mercedesu se mu naštěstí vede dobře.

Tým má k dispozici dva rezervisty, Stoffela Vandoornea a Estebana Gutiérreze. Pravděpodobně padne volba na prvního z nich. Problém je v tom, že Belgičan se momentálně nachází ve Španělsku, kde testoval vůz formule E. Musí se tedy rychle přemístit a hlavně podstoupit poměrně složitou vstupní zdravotní proceduru.

Zdroj: Mercedes, úvodní foto: Mercedes