Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Mercedes měl něco s motory

Mercedes měl něco s motory

V Arábii by měl být rychlejší.

Po Velké ceně Bahrajnu se ukázalo, že Mercedes měl nečekaný problém s motory, přesněji s jejich chlazením. Zajímavostí je, že stejný problém měl s jeho motory Williams, ale McLaren a Aston Martin ne. George Russell se v sobotu kvalifikoval na třetím místě, krátce po startu se posunul na druhé, avšak do konce závodu pak klesl až na páté. Lewis Hamilton postoupil z devátého místa na sedmé.

Závod jsme začali na měkkých pneumatikách, vše šlo podle plánu, než jsme, naneštěstí, museli začít chladit motor více, než jsme očekávali. Zatím ještě nevíme, co se stalo. Jeden ze zákazníků, Williams, měl stejný problém, ale další dva ne. Překvapilo nás to,“ řekl Toto Wolff.

Přehřívání motoru, úprava jezdeckého stylu a ještě problém s bateriemi prý jezdce stály až 0.5 sekundy na kolo. Hamilton k tomu přidal ještě přehřáté brzdy.

Nějaký čas mi vůbec nefungovala baterie, takže jsem přišel o rychlost na rovinkách. Nabral jsem velkou ztrátu na mclareny. Odstranění problému trvalo asi 10 kol, stálo mě to mnoho sekund. Pak jsem se začal dotahovat, avšak přehřály se mi brzdy, takže rychlost stejně nebyla kdovíjak dobrá.

Mercedes se prý v Bahrajnu nepředvedl v plné síle. Foto: Mercedes

Zdroj: motorsport, úvodní foto: Red Bull