Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton je rád alespoň za spolehlivost

Hamilton je rád alespoň za spolehlivost

Mercedes chystá rychlé změny.

Jezdci Mercedesu strávili téměř celý závod na pátém a šestém místě, ale po dvojnásobném odstoupení Red Bullu jim spadlo do klínu třetí a čtvrté místo a Lewis Hamilton tak mohl svému týmu poděkovat ze stupňů vítězů.

Děkuji za skvělou, skvělou práci! Velice děkuji za veškerou odvedenou práci. Spolehlivost je důležitá,“ chválil Hamilton svůj tým skrze týmovou vysílačku.

Byl to těžký závod. Od začátku tréninků to pro nás nebylo snadné a tohle je nejlepší výsledek, jakého jsme dnes mohli dosáhnout,“ řekl sedminásobný šampion po vystoupení z kokpitu. „Samozřejmě, dva jezdci měli velkou smůlu, ale my jsme odvedli naše maximum a jsme rádi, že jsme získali dobré body.

Šéf Mercedesu již před závodem avizoval, že se v továrně pracuje na balíku změn.

Musíme pracovat na aerodynamice, hmotnosti vozu, pohonné jednotce, na všem najednou. Ve F1 se nestává, že stačí jedno řešení. Ale vidíme nízko visící ovoce, které můžeme rychle posbírat a tím zlepšit naši konkurenceschopnost. Také jsou zde komplexnější problémy, pustíme se do řešení všech,“ řekl Toto Wolff.

Pro bramborovou medaili si dojel George Russell. Po nevydařeném risku v jediném kole na nových pneumatikách ve finálové části kvalifikace se mu v závodu povedlo rychle dostat za Hamiltona a poté držel jeho tempo, což není špatné vykročení do první sezony v novém týmu.

Byl to dobrý závod, měl jsem dobrý start a pak už jsme zůstali pouze já a Lewis. Daleko od ostatních, ale s odlišnými strategiemi. Před startem závodu bychom příslib třetího a čtvrtého místa brali s radostí, takže teď nemůžeme být nespokojeni. Vůz má potenciál, musíme ho z něj vydolovat.

Nakonec to nebylo tak špatné. Foto: Mercedes

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Mercedes