Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerkovi bylo v závěrečné fázi příliš horko

Leclerkovi bylo v závěrečné fázi příliš horko

Přilbou děkuje odcházejícímu Vettelovi

Charles Leclerc se znovu dostal do závěrečné části kvalifikace, což je při současné výkonnosti monopostů Ferrari třeba považovat za úspěch. Na zítřejším roštu však bude kvůli penalizaci stát až na dvanácté pozici, za oběma renaulty, jejichž piloti mají svobodnou volbu obutí.

Neberu to zase jako takovou nevýhodu,“ prohlásil Monačan. „V jejich situaci bychom stejně sáhli po středních gumách, a ty máme i teď. Měkké pneumatiky jsou pro závod určitě horší alternativou. Sice budou zpočátku rychlejší, ale už po dvou kolech začnou odcházet.

Závěr kvalifikace už tak slavně nedopadl: „Střední fáze nám vyšla skvěle. Z té třetí příliš nadšený nejsem. Chtěl jsem v ní ukázat mnohem více a to se mně nepodařilo.“ 

 Danke Seb. Ferrari se loučí s mužem, který nenaplnil jeho očekávání. Foto: Ferrari

Také Scuderii potrápily pneumatiky, ovšem nastal zde problém oproti Mercedesu přesně opačný. „Hlavně v posledním sektoru se silně přehřívaly a nedokázali jsme je ochladit. Ztratili jsme tím spoustu času,“ postěžoval si Leclerc.

Jeho odcházející kolega Sebastian Vettel znovu uvízl v průměru. Snad mu náladu zvedl alespoň speciální design Leclerkovy přilby s nápisem v němčině Díky, Sebe. „Samozřejmě jsme spolu soupeřili, ale jinak to je skvělý chlap. Mám k němu velký respekt. Pro tým udělal strašně moc,“ vysekl mu Charles poklonu.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Ferrari